Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Foci vb csapatok - A csoport képes leírás - Foci világbajnokság 2010.tlap.hu
részletek »

Foci vb csapatok - A csoport - Foci világbajnokság 2010.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: focivb2010.tlap.hu » Foci vb csapatok - A csoport
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dél-Afrika

Dél-Afrika

A labdarúgásra jelentős mértékben hatott az ország politikai rendszere, a faji megkülönböztetés. Az 1892-ben alapított Dél-afrikai Labdarúgó-szövetség teljes egészében fehér tagokból állt. A faji megkülönböztetés ellenében fellépő labdarúgó-szövetség, a Dél-afrikai-bantu Labdarúgó-szövetség és a Dél-afrikai-színes Labdarúgó-szövetség megalakulása követte, amelyek a tiltakozás jelképeivé váltak. Az 1964-es FIFA kongresszuson kitiltották a Nemzetközi Labdarúgó szövetségből. 37 év után, 1992-ben térhetett vissza a világ labdarúgásába.

Franciaország

Franciaország

A francia labdarúgó szövetség francia nyelvű hivatalos oldala. A világ egyik legsikeresebb válogatottja, játékosai között olyan játékosok nevei szerepelnek, mint Thuram, Zidane, Deschamps, Platini vagy Djorkaeff.

Mexikó

Mexikó

4 alkalommal hódította el a CONCACAF-aranykupát, (Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja). Eddig tizenhárom alkalommal vettek részt a futball világbajnokságon, de a legjobb négy közé még nem jutottak. Leghíresebb játékosai Mexikónak: Campos, Cuauhtémoc Blanco, Rafael Márquez.

Uruguay

Uruguay

Az uruguay-i labdarúgó szövetség hivatalos oldala. A szövetséget 1900-ban alapították. Uruguay tartja a barátságos mérkőzések rekordját, ami egy adott ország válogatottjával vívott meccsek számát jelenti. Két világbajnoki címmel büszkélkedhetnek.

Tuti menü