Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Foci vb csapatok - E csoport képes leírás - Foci világbajnokság 2010.tlap.hu
részletek »

Foci vb csapatok - E csoport - Foci világbajnokság 2010.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: focivb2010.tlap.hu » Foci vb csapatok - E csoport
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dánia

Dánia

A Dán Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala dán nyelven. Dánia volt a kontinentális Európa egyik első országa, mely futballozni kezdett, és itt található jó néhány a világ legrégebbi klubjai közül. Makacs ragaszkodásuk az amatőr labdarúgáshoz azt jelentette, hogy alaposan lemaradtak, miközben Európa többi részén terjedt a professzionalizmus. Legjobb eredményük foci vb-n 1998-ban volt, ekkor bejutottak a negyeddöntőbe.

Hollandia

Hollandia

A Holland Királyi Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala holland nyelven. Hollandia labdarúgása a világ elitjéhez a 70-es években zárkózott fel. 1974-ben, és 1978-ban világbajnok is lehetett volna, ám a döntőkben előbb az NSZK-tól, majd Argentínától is kikapott. A hollandok a "totális foci" rendszerét alkalmazták, és napjainkban is alkalmazzák. A kiválóan képzett játékosok lehetővé tették, hogy a posztok tetszés szerint átrendezhetővé váltak.

Japán

Japán

A Japán Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala japán, koreai és angol nyelven. A csapat 1921-ben alakult, a FIFA-ba 1929-ben lépett be. Az első világbajnoksági szereplésük 1998-ban volt, de a csoportkörökben mind a három mérkőzést elvesztette. A 2002-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát Dél-koreával közösen kapta meg, így természetesen részt vehetett a viadalon, de a nyolcaddöntőnél tovább nem sikerült eljutniuk.

Kamerun

Kamerun

A Kameruni Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala francia nyelven. Négy alkalommal hódították el az afrikai nemzetek kupáját, illetve 1990-ben első afrikai nemzetként jutottak a negyeddöntőig a labdarúgó-világbajnokságon, ahol csak hosszabbításban szenvedtek vereséget Anglia ellenében.

Tuti menü